Događanja

Zagorski aeroklub - međugeneracijsko povezivanje umirovljenika i unuka (djeca i mladi) te osoba s posebnim potrebama kroz dnevne jedriličarske letačke aktivnosti

Provođenje jedriličarske zrakoplovne aktivnosti s hrvatskim braniteljima i suradnja određenih zdravstvenih ustanova pokazalo se kao dobar primjer prakse sa svrhom i ciljem smanjenja broja smrtnosti hrvatskih branitelja. Zajednički rad na edukativnoj prevenciji  i suradnja s  Zagorskim  aeroklubom direktno iz pilotske kabine i letom u jedrilici iznad Zagorja bi je pun pogodak da se braniteljima, umirovljenicima i unucima otkloni strah od visina te da nebo ne pozna dobne granice.       

Više

Jedna od najsigurnijih letjelica na svijetu može se isprobati u Zagorju

Let gyrocopterom je nešto novo, drugačije, uzbudljivo i sigurno za mlade i starije generacije. Radi o jednoj vrsti mikrolake letjelice koja se smatra jednom od najsigurnijih  letjelicom na svijetu, te je zbog toga atraktivna i onima koji su sumnjičavi po pitanju sigurnosti, a ipak željni avanture.

Više

Susreti za Rudija

Krapinsko zagorski aerodrom nije bio u programu manifestacije „Susreta za Rudija“, ali piloti ultra lakih letjelica sletjeli su na aerodrom u Gubaševo na piće i druženje.

Nakon preleta preko Stubice ostavili su svoje letjelice na aerodromu i članovi Zagorskog aerokluba autima su ih odvezi na druženje u  Stubicu.

Više

ZAGORSKI AEROKLUB i AK ZAGREB – obuka jedriličara

Zagorski aeroklub Zabok zajedno s Aeroklubom Zagreb kao odobrena organizacija osposobljavanja, sukladno nacionalnim propisima za stjecanje nacionalne dozvole pilota jedrilice, organizirala je seminar osvježavanja znanja, na kojeg se odazvalo 12 pilota nastavnika letenja zrakoplovnog jedriličarstva iz Hrvatske.

Više

Felix Baumgartner sletio na Zagorski aerodrom

U lipnju 2022.g. na otvorenju tvornice FACC u Jakovlju je bio Felix Baumgartner, vjerojatno najpoznatiji svjetski padobranac. Ovoga puta Baumgartner je izvodio vratolomije helikopterom. Ovaj Austrijanac poznat je kao prvi padobranac koji je išao brže od brzine zvuka, dosegnuvši maksimalnu brzinu od 1342 km/h. Postavio je i rekord za najveći slobodni pad skočivši iz visine od 39.000 metara i probio zvučni zid.

Više

Motorni paraglajderi

SEMINAR za  organizaciju polaganja teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Više

Gyrocopteri

3. rujna 2021. g. na Krapinsko zagorski Aerodrom sletjelo je 18 letjelica gyrocopetra iz Mađarske, Austrije, Češke koji su na proputovanju za Medulin i ostatak Hrvatske sa po jednim putnikom  na poziv Aerokluba GYRO-CRO.

Više

F5J CRO Cup 2021 - natjecanje zrakoplovnih modelara

Natjecanje zrakoplovnih modelara u radio upravljanim modelima jedrilica na elektro pogon održano je od petka, 30.7. do nedjelje, 1.8.2021 na pisti Krapinsko-zagorskog aerodroma. Natjecanje se boduje za Svjetski i euro kup. Nastupilo 13-ak natjecatelja iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Češke, Mađarske, Slovenije,  Hrvatske...

Više

Kino na otvorenom

Grad Zabok u suradnji s Krapinsko zagorskim Aerodromom na aerodromu u Gubaševom 24 i 25. srpnja 2021. g. organizirao je "Kino na otvorenom". Prvi dan organizirana je projekcijom filma za odrasle, a drugi dan za djecu. Prije prikazivanja filma posjetitelji su mogli vidjeti letove ultra lakih aviona, gyrocoptera i balona.

Više

Festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

U srijedu, 01. svibnja 2019. godine na Krapinsko - zagorskom aerodromu u Gubaševom kraj Zaboka otvoren je 3. Croatian Hot Air Balloon Rally 2019., međunarodni festival balona na vrući zrak, koji će trajati do 05. svibnja.

Više

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J

Modelarski klub Zaprešić u suradnji sa Hrvatski zrakoplovnim savezom od 27.-28.4.2019. na aerodromu Zabok-Gubaševo organizira međunarodno natjecanje  natjecanje zrakoplovnih modelara u  kategoriji F5J -  radio upravljani modeli jedrilica raspona krila do 4 metra, mase od 1-2,5 kg, koji polijeću pomoću elektromotora.

Više

Edukacija - pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Seminar za  organizaciju polaganja teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom. Datum održavanja bio je23.03. ili 24.03.2019.g i na njemu je sudjelovalo 20 polaznika te dvoje pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Više

Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Dana 30. rujna 2018.g. na aerodromu "Rudolfa Perešina" održano je polaganje teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: PILOT PARAJEDRILICE S POMOĆNIM MOTOROM
Organizator: Zrakoplovni klub PARAFREEK

Više

Snimanje emisije "Luka i prijatelji"

Dana 1. listopada 2018.g. na aerodromu Rudolfa Perešina u Zaboku održano je snimanje emisije "Luka i prijatelji" sa učenicima OŠ K. Š. Gjalski.
Tema emisije je letenje i čovjekova želje za letenjem, od malih nogu. Sami počeci letenja kod čovjeka kreću od promatranju ptica, izrađivanja maketa od aviona - modelarstvo, razvitak ultra lakih letjelica, aviona, jedrilica. Luka i djeca imali su priliku na zanimljiva način upoznati, razgledati avione, jedrilicu, parajedrilice s pomoćnim motorom, razgovarati sa pilotima, izrađivati makete od aviona i naučiti ponešto o letenju.

 

Više

Croatia Hot Air Balloon Rally 2018.

Ovo najveće okupljanje balona na vrući zrak u Hrvatskoj i ove godine na nebo iznad Zagorja dovodi 15 vrhunskih ekipa iz Francuske, Nizozemske, Slovenije, Velike Britanije i naravno Hrvatske.

 

Više

F5J CRO CUP 2018.

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J (radiom upravljane jedrilice sa elektro pogonom) koje se boduje za FAI Svjetski kup i Euro Contest. Nastupit će natjecatelji iz Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke, Slovačke, Slovenije, Ukraijine i Hrvatske.

Više

III Kup Rudolfa Perešina

U sklopu redovnih aktivnosti, a povodom privođenja uspješne sezone kraju, Krapinsko zagorski Aerodrom u suradnji s Aeroklubom "Penkala 1910" Aeroklubom Zagorje, Zagorskim aeroklubom i Krapinsko zagorskom županijom u subotu 16. rujna 2017. godine organizira na aerodromu Zabok- Gubaševo III. Kup Rudolfa Perešina, natjecanje u preciznom slijetanju avionima i ultra lakim letjelicama, na kojem se očekuje 10 letjelica i 25-ak natjecatelja iz Hrvatske. Ovo natjecanje se održava treći puta u čast stožernog brigadira , junaka Domovinskog rata koji je nestao za vrijeme operacije "Bljesak" 1995.g. Rudolfa Perešina.

Više

1. kup grada Zaboka - natjecanje u preciznom slijetanju

Dana 08.07.2017. se na Aerodromu Zabok-Gubaševo održalo prvo natjecanje u preciznom slijetanju sportsko-rekreativnim zrakoplovima klase 1 (mikrolaki zrakoplovi) pod nazivom „1. Kup Grada Zaboka“, u organizaciji Aerokluba Zagoje iz Zaboka.

Više

Državno prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu

Na Krapinsko-zagorskom aerodromu u Gubaševu 17. i 18. lipnja održava se državno prvenstvo u zrakoplovnom modelarstvu (F5J, Contest Eurotour F5J, InterTour F5J)

Više

Česi zbog kvara sletjeli na Zagorski aerodrom

Na Krapinsko - zagorski aerodom jučer su po prvi puta sletjeli žirokopteri. Riječ je o šesnaest neplaniranih posjetitelja iz Češke, koji su se iz češkog Prerova preko Mađarske s osam žirokoptera uputili na jadransku obalu. No, zbog tehničkih poteškoća s jednom letjelicom, morali su se prizemljiti na najbližem aerodromu, pa su sletjeli u Gubaševom.

Više

Međunarodni festival balona (28.4. - 1.5.)

Imamo čast u ime balon kluba Zagreb i svih njegovih članova pozvati vas na najatraktivniji outdoor event godine - međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2017. Pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja jer od 28.4. do 1.5. nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak.

Više