Krapinsko - zagorski aerodrom

Gubaševo - Zabok - Hrvatska

Aerodrom ZABOK - Gubaševo nalazi se 3 km u smjeru W od grada Zaboka, 2 km u smjeru NE od mjesta Veliko Trgovišće i 4 km u smjeru NW od grada Oroslavje u prostoru poljoprivrednih površina.
Nadmorska visina aerodroma je 140,66 m (461 ft)
Magnetska varijacija je 3° E (2012)

Više

Gyrocopteri

3. rujna 2021. g. na Krapinsko zagorski Aerodrom sletjelo je 18 letjelica gyrocopetra iz Mađarske, Austrije, Češke koji su na proputovanju za Medulin i ostatak Hrvatske sa po jednim putnikom  na poziv Aerokluba GYRO-CRO.

Više

F5J CRO Cup 2021 - natjecanje zrakoplovnih modelara

Natjecanje zrakoplovnih modelara u radio upravljanim modelima jedrilica na elektro pogon održano je od petka, 30.7. do nedjelje, 1.8.2021 na pisti Krapinsko-zagorskog aerodroma. Natjecanje se boduje za Svjetski i euro kup. Nastupilo 13-ak natjecatelja iz Njemačke, Austrije, Švicarske, Italije, Češke, Mađarske, Slovenije,  Hrvatske...

Više

Kino na otvorenom

Grad Zabok u suradnji s Krapinsko zagorskim Aerodromom na aerodromu u Gubaševom 24 i 25. srpnja 2021. g. organizirao je "Kino na otvorenom". Prvi dan organizirana je projekcijom filma za odrasle, a drugi dan za djecu. Prije prikazivanja filma posjetitelji su mogli vidjeti letove ultra lakih aviona, gyrocoptera i balona.

Više

Festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2019

U srijedu, 01. svibnja 2019. godine na Krapinsko - zagorskom aerodromu u Gubaševom kraj Zaboka otvoren je 3. Croatian Hot Air Balloon Rally 2019., međunarodni festival balona na vrući zrak, koji će trajati do 05. svibnja.

Više

Međunarodno natjecanje zrakoplovnih modelara u kategoriji F5J

Modelarski klub Zaprešić u suradnji sa Hrvatski zrakoplovnim savezom od 27.-28.4.2019. na aerodromu Zabok-Gubaševo organizira međunarodno natjecanje  natjecanje zrakoplovnih modelara u  kategoriji F5J -  radio upravljani modeli jedrilica raspona krila do 4 metra, mase od 1-2,5 kg, koji polijeću pomoću elektromotora.

Više

Edukacija - pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Seminar za  organizaciju polaganja teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom. Datum održavanja bio je23.03. ili 24.03.2019.g i na njemu je sudjelovalo 20 polaznika te dvoje pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Više

Pilot parajedrilice s pomoćnim motorom

Dana 30. rujna 2018.g. na aerodromu "Rudolfa Perešina" održano je polaganje teoretskog i praktičnog dijela ispita za stjecanje povlastice: PILOT PARAJEDRILICE S POMOĆNIM MOTOROM
Organizator: Zrakoplovni klub PARAFREEK

Više
Povoljna lokacija, razvijena turistička infrastruktura, organizirana događanja...
Zašto investirati
Javnim pozivom poziva se zainteresirane strane na iskaz interesa za sudjelovanje u daljnjem razvoju Krapinsko-zagorskog aerodroma
Poziv za iskazivanje interesa
Godišnja događanja - padobranstvo, paragliding, motorno letenje, jedriličarstvo, modelarstvo...
Događanja