Zagorski aeroklub - međugeneracijsko povezivanje umirovljenika i unuka (djeca i mladi) te osoba s posebnim potrebama kroz dnevne jedriličarske letačke aktivnosti
 15.10.2022

ORGANIZATOR: Zagorski aeroklub Zabok

POTPORA: Krapinsko zagorski Aerodrom

Datum:  rujan – listopad 2022.

MJESTO: Aerodrom „Rudolfa Peršina“ Zabok

CILJ: Zagorski aeroklub Zabok u 2022. godini  sufinanciran je od strane  Krapinsko zagorske županije  kroz program Zajednice tehničke kulture KZŽ i temeljem navedenog provodio je program pod nazivom : Međugeneracijsko povezivanje umirovljenika i unuka (djeca i mladi) te osoba s posebnim potrebama  kroz dnevne jedriličarske letačke aktivnosti na aerodromu Rudolfa Perešina. Nastavak je to prema  prethodnom provedenom projektu u partnerstvu HVIDR-e KZŽ  sličnog sadržaja. Ciljana skupina ovoga projekta je u podizanju kvalitete življenja umirovljenika (MU KZŽ ) , djece (DND Krapinske Toplice), mladih te ranjivih skupina, osoba s posebnim potrebama i invaliditetom svih dobnih skupina, hrvatskih dragovoljaca i branitelja (HVIDR-a Zabok) te pojedinih članova HVIDR-e KZŽ sa njihovim članovima obitelji. 

AKTIVNOSTI: Provođenje jedriličarske zrakoplovne aktivnosti s hrvatskim braniteljima i suradnja određenih zdravstvenih ustanova pokazalo se kao dobar primjer prakse sa svrhom i ciljem smanjenja broja smrtnosti hrvatskih branitelja. Zajednički rad na edukativnoj prevenciji  i suradnja s  Zagorskim  aeroklubom direktno iz pilotske kabine i letom u jedrilici iznad Zagorja bi je pun pogodak da se braniteljima, umirovljenicima i unucima otkloni strah od visina te da nebo ne pozna dobne granice.         


Zadnja promjena: 24.07.2023. u 06:41 sati | Prikazano 634 puta