Međunarodni festival balona (28.4. - 1.5.)
 04.05.2017

Imamo čast u ime balon kluba Zagreb i svih njegovih članova pozvati vas na najatraktivniji outdoor event godine - međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2017. Pripremite se na vikend pun uzbuđenja i iznenađenja jer od 28.4. do 1.5. nebom iznad Zagorja zavladat će baloni na vrući zrak.

Croatia Hot Air Balloon Rally ove godine na Krapinsko-Zagorskom Aerodromu kraj Zaboka ugošćuje 15 ekipa iz cijelog svijeta. Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, Francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih američkih država Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak, i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-Zagorske županije, popularnim “Zagorcem”.

Ovi balonaši će u četiri dana Rally-a okušati svoje vještine letenja iznad Zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju uzbudljivi prizori masovnih uzlijetanja, balonaških natjecanja, noćnih iluminacija i umjetničkih performancea kakve još niste vidjeli. Uz to, tu je cjelodnevni program u kojemu ćete uz volontere balon kluba Zagreb moći prošetati kupolom balona, okušati se u balonaškom natjecanju i podići se balonom na kratki vezani let uz naše reprezentativce.

Popodnevna uzlijetanja, noćne iluminacije i performance s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaji.

Vanjske poveznice:


Zadnja promjena: 10.04.2019. u 10:11 sati | Prikazano 2437 puta